Entrepreneur of the Year -ohjelma rikkoo ennätyksiä

Sanotaan, että vanha koira ei opi uusia temppuja. EY:n isoin yhteiskuntavastuuhanke, Entrepreneur of the Year -kilpailu, käynnistettiin Suomessa vuonna 2003. Kilpailu on koko vuoden kestävä ohjelma ja sitä on luotsattu menestyksekkäästi jo kuudentoista vuoden ajan, mutta sapluuna on pysynyt aikojen saatossa melko samanlaisena.

Kuluvaan vuoteen lähdettiin hakemaan rohkeasti uutta otetta ja päätettiin, että nyt on niiden uusien temppujen aika! Vaikka ohjelman sykli kulkee suurin piirtein samanlaista rataa, prosessiin ja sisältöihin on puhallettu ihan uudenlaista virtaa. Tämä kannatti, sillä koko kevään olemme rikkoneet ennätyksiä!

Käynnistimme kilpailijahankinnan tänä vuonna hyvissä ajoin ja avajaisten aikaan meillä oli jo puolet kilpailijapaikoista täynnä. Kesälomille voimme jäädä tilanteessa, jossa olemme ylittäneet tavoitteemme, ja kasassa on enemmän kilpailijoita kuin koskaan aikaisemmin tässä vaiheessa vuotta.

Olemme järjestäneet tänä vuonna viisi seminaaritapahtumaa kevään aikana; Helsingissä, Kuopiossa, Turussa, Oulussa ja Tampereella. Viime vuonna houkuttelimme paikalle tapahtumiin yhteensä noin 160 osallistujaa, tänä vuonna ilmoittautuneita on ollut yli 500. Tämä on mahtava suoritus – kiitokset kaikille osallistujille ja tapahtumien järjestäjille. On ollut ilo olla mukana kaikissa näissä tapahtumissa.

Tällä hetkellä EOY-kilpailijoita haastatellaan ja haastattelutiedoista koostetaan dokumentaatiota tuomariston työskentelyn pohjaksi. Tämän vuoden tuomaristomme edustaa elinkeinoelämän huippuja usealta eri toimialalta, mukana on muun muassa pelifirmansa huikeaan kasvuun siivittänyt Timo Soininen Small Giant Gamesilta, ikonisen Ivana Helsingin perustanut Paola Suhonen sekä tietysti viime vuoden EOY-voittajamme Samu Hällfors, joka edusti juuri edeltävällä viikolla Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailujen finaalissa Monacossa.

Viime viikonloppuna järjestetyssä World Entrepreneur of the Year -kilpailussa Samu edusti Suomea todella upeasti. Samun menestystekijät: innovatiivisuus, rajojen rikkominen, gobaali todella huima kasvu ja kannattavuus sekä onnellinen työympäristö kiinnostivat laajalti niin kanssakilpailijoita kuin kansainvälistä mediaa. WEOY 2019 tittelin sai yhdysvaltalainen Brad Keywell (Uptake Technologies Inc). Hänen yrittäjätarinansa on todella hieno ja aiheuttaa kunnioitusta meissä kaikissa. Monacon maailmanmestaruuskilpailun jälkitunnelmia pääset lukemaan tiedotteestamme sekä seuraamaan somen puolelta #WEOY hashtagin avulla.

Siirtyminen kesälomille tapahtuu siis ennätysten kevään siivittämänä. Tästä on erinomaisen hienoa jatkaa EOY-ohjelmaa syksyyn upeiden yhteistyökumppaneiden kanssa.


Juha Hilmola

Entrepreneur of the Year Program Leader, Partner