Kuuntele podcast – missä Suomi menee tekoälyssä?

EY:n Microsoftille toteuttamaan tutkimukseen ”Artifical Intelligence in Europe” osallistui 277 yritystä, joista 22 Suomesta. Tutkimusraportin mukaan 79 prosenttia vastaajista Euroopassa ja 86 prosenttia vastaajista Suomessa arvioi tekoälyn yritykselleen tärkeäksi digitalisaatiohankkeeksi. Valtaosa Euroopan yrityksistä pitää tekoälyä kuitenkin vain yhtenä digihankkeena muiden joukossa. Toisaalta 81 prosenttia eurooppalaisista ja 86 prosenttia suomalaisyrityksistä arvioi tekoälyllä olevan merkittävä vaikutus yrityksen toimialaan seuraavan viiden vuoden aikana.

EY:n Riku Piipari vieraili Tekoäly Nyt -podcast-sarjan jaksossa ”Tutkittua dataa: missä Suomi menee tekoälyssä?” keskustelemassa suomalaisten vahvuuksista ja kehityskohteista tekoälyn hyödyntämisessä. Kuuntele koko jakso täältä!

Tutkittua dataa: missä Suomi menee tekoälyssä?