Behind the numbers – Traineekokemuksia EY:llä

EY:llä palkataan vuosittain toista sataa traineeta. Traineet ovat tiimiemme täysvaltaisia jäseniä, ja traineejakso antaakin hyvän kuvan siitä, millaista todellisuudessa on työskennellä asiantuntijatehtävissä. Haastattelussamme ovat tällä kertaa Leo ja Anna-Sofia, jotka aloittivat traineina EY:llä alkuvuodesta 2019. 

Leo

Leo on asunut koko elämänsä Helsingin seudulla ja hän on laskentatoimen pääaineopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelujen aikana Leo tutustui EY:hyn eri opiskelijatilaisuuksissa ja kuuli myös talossa työskennelleiltä tutuiltaan, minkälainen työkulttuuri EY:llä on. Leo päätyi hakemaan traineeksi tilintarkastukseen, sillä tältä saralta saa laajaa kokemusta ja pääsee oppimaan paljon erilaisista yrityksistä, yhteisöistä sekä näiden toiminnasta.

Olen traineeaikanani oppinut….

…ihan valtavasti lisää tilintarkastustyöstä, siihen liittyvistä työskentelytavoista ja menetelmistä. Kursseilta opittuja asioita on päässyt yhdistämään ihan uudella tavalla käytäntöön. Myös vuorovaikutustaidot ja eri järjestelmien käyttötaidot ovat kehittyneet. Ehkä yllättävintä on ollut huomata, kuinka paljon tässäkin ammatissa joutuu sekä pääsee olemaan aktiivisesti vuorovaikutuksessa asiakkaan edustajien kanssa.

EY:llä parasta on…

…ihan ehdottomasti ihmiset! Jokainen auttaa toinen toistaan aina tarvittaessa. Lisäksi EY:n toimintaympäristö on kansainvälinen – täällä voi työskennellä tiivisti kansainvälisten toimeksiantojen parissa ja on myös mahdollista hakea vaihtoon ulkomaille.

Tilintarkastajalle hyvä piirre/ominaisuus on mielestäni…

näitä on oikeastaan kolme – analyyttisyys, systemaattisuus ja erityisesti kommunikaatiotaidot, sekä muiden tiimiläisten että asiakkaan kanssa toimiessa.

Työkavereiden kanssa…

järjestämme säännöllisesti erilaisia aktiviteetteja yhdessä, kuten esimerkiksi after-workeja.

Tätä et tiennyt minusta…

olen opiskellut äidinkielen lisäksi viittä eri kieltä. Olen myös erittäin kova Formula-fani, ja uuden kisakauden alku onkin tehnyt minut erittäin iloiseksi! Toki myös liikunta on tärkeää, vapaa-ajallani harrastankin jalkapalloa maalivahtina kaverijoukkueessa.

 

Anna-Sofia

Forssasta kotoisin oleva Anna-Sofia opiskelee parhaillaan kauppatieteitä Tampereen yliopistossa. Trainejakson loppumisen jälkeen Anna-Sofian tarkoituksena on nauttia kesästä ja jatkaa syksyllä maisterinopintoihin. EY:lle hän päätyi hakemaan ystävien suosituksesta. Myös Anna-Sofia työskenteli EY:llä tilintarkastustehtävissä – oman alan työkokemuksen ja uusien haasteiden kohtaamisen lisäksi tärkeää oli päästä soveltamaan yliopistossa opittuja taitoja käytäntöön. Tuloslaskelman ja taseen osaaminen ovatkin olleet hyödyllisiä taitoja.

Olen traineeaikanani oppinut….

…excelin käyttötaitoja! Tässä työssä excel on ehkä tärkein työkalu, joka on käytössä ihan päivittäin. Lisäksi työt ovat kehittäneet kirjanpidon ja lainsäädännön osaamistani, ajanhallintataitojani sekä paineensietokykyäni.

EY:llä parasta on…

…hauskat työkaverit, joustavat työajat ja työn monipuolisuus. Työpäivät eivät ole ikinä samanlaisia, sillä tiimit ja asiakkaat vaihtuvat usein. Minut on yllättänyt se, kuinka paljon olemme tekemisessä asiakkaiden kanssa, ihan traineestakin alkaen. Ennakkomielikuvissani ajattelin myös työn olevan yksinäisempää. Todellisuudessa työtä tehdään monissa eri tiimeissä.

Tilintarkastajalle hyvä piirre/ominaisuus on mielestäni…

… Kärsivällisyys, joustavuus ja huolellisuus.

Työkavereiden kanssa…

….on hauskaa! Olen saanut kevään aikana tosi paljon uusia ystäviä. On ollut hienoa huomata, kuinka hyvä yhteishenki täällä on ja autammekin toisiamme aina tarpeen tullen.

Tätä et tiennyt minusta…

…Olen harrastanut vuosia kuvataidekoulua, missä olen oppinut tekemään esimerkiksi keramiikkaa. Harrastan myös monipuolisesti liikuntaa, ja kesällä olen osallistumassa puolimaratonille. Tasapainon vuoksi rakastan myös käydä kokeilemassa erilaisia ravintoloita ja brunsseja yhdessä ystävieni kanssa!

 

Kiinnostaako sinua ura kansainvälisessä asiantuntijaorganisaatiossa? Seuraa urasivujamme ey.com/fi/careers ja hae mukaan!  Etsimme parhaillaan mm. uusia vakituisia tilintarkastajia, tilintarkastajia Russia Deskiin sekä liikkeenjohdon konsultteja eri tiimeihin. Ennen kesää kuulet lisää myös seuraavasta hakukierroksesta EY Experience -traineeohjelmaan!