Digital in everything we do – Ensimmäiset kuukaudet konsulttina yritysjärjestelyiden parissa

Ville Salmi on yksi EY:n yritysjärjestelyt-yksikön uusimmista vahvistuksista – hän aloitti konsulttina Operatiivisten yritysjärjestelypalveluiden IT-tiimissä syyskuussa. Operatiiviset yritysjärjestelypalvelut tarjoavat tuki- ja neuvontapalveluita yritysjärjestelytilanteissa niin ostajan kuin myyjänkin tueksi. Tehtävänä on auttaa asiakasyrityksiä saavuttamaan yritysjärjestelyiden tavoitteet mahdollisimman tehokkaasti. Informaatioteknologialla on huomattava rooli yritysten operatiivisessa toiminnassa ja tästä johtuen EY:llä on nelihenkinen tiimi, joka on erikoistunut yritysjärjestelyiden IT-puoleen. Esimerkkejä työtehtävistä ovat esimerkiksi irtautumisen tai integraation arviointi, valmistelu ja tuki, tai IT due diligence -selvitysten tekeminen.

Miltä konsultin uran alkutaipale EY:llä näyttää?

Olen ehtinyt parin ensimmäisen kuukauden aikana olla jo monessa mukana. Olemme laatineet esimerkiksi integraatiosuunnitelmaa ja synergia-analyysia julkisen sektorin organisaatioiden yhdistymishankkeessa sekä olen päässyt projektiin tukemaan globaalia yritystä tilanteessa, jossa se haluaa myydä kaikki Suomen toimintonsa. Työnkuvani konsulttina on todella vaihteleva –  tapaan asiakkaita, etsin ja mallinnan tietoa ja teen analyyseja kehittyneillä analytiikkatyökaluilla, kuten Alteryxilla ja Spotfirella.

Työskenteleminen yritysjärjestelyiden parissa on monipuolista, projektiluonteista ja intensiivistä. Konsultin työtehtävien lähtökohta on useimmiten ratkaisuiden löytäminen haasteisiin, mihin helppoa vastausta ei ole olemassa. Tämä edellyttää usein ripeää tutustumista taustamateriaaleihin ja luovaa tiedon hyödyntämistä, käsittelyä ja mallintamista.

Mielestäni parasta uudessa työssäni on yritysten toimintoihin tutustuminen ja jatkuva uuden oppiminen. EY tarjoaa kehittymiseen todella hyvät mahdollisuudet ja koen, että oppimiseeni on investoitu jo nyt valtavasti aikaa ja resursseja. Esimerkiksi alkusyksystä, viettäessäni toista viikkoa EY:läisenä, olin koulutuksessa Marokossa, ja tällä hetkellä käyn itsenäisesti läpi laajaa Robotic Process Automation-koulutusta, jonka kautta minulla on mahdollisuus syventää asiantuntemustani robotiikan saralla. Pääsin myös valitsemaan toimialat joiden parissa haluan erityisesti kehittää ymmärrystäni, ja jo valmiiksi vahvan teknologia-sektorin tietotaitoni lisäksi pääsen nyt tutustumaan kuluttajatuotesektoriin.

Tulevaisuus yrityskauppojen parissa

Maailma, liiketoiminta ja kuluttajakäyttäytyminen kehittyvät ja muuttuvat tällä hetkellä ehkä nopeampaa kuin koskaan aiemmin, ja muutosvauhti tuskin hidastuu sen ajanjakson aikana, jonka oletan viettäväni työelämässä. Tämä näkyy myös yritysjärjestely-yksikkömme toiminnassa. Uudenlaiset liiketoimintamallit, datan kasvava määrä ja uudenlaiset asiakastarpeet ajavat muutosta myös neuvonantotoiminnassa. EY:llä onkin kehityshankkeita käynnissä mitä futuristisimpiin raportointi- ja analytiikkaratkaisuihin, joilla nimenomaan on tarkoitus tukea asiakkaidemme liiketoiminnan kehitystä.

Näen, että urakehitysmahdollisuudet EY:llä ovat hyvät. Urapolku on täällä selkeä ja taitoja pääsee kartuttamaan myös kansainvälisissä projekteissa. Yksi kiehtova mahdollisuus on myös päästä määräaikaiseen vaihto-ohjelmaan ulkomaille.

Lue lisää EY:n Yritysjärjestely-palveluista.

 


Kuka?

Ville Salmi työskentelee Yritysjärjestelyt-yksikön Operatiiviset yritysjärjestelypalvelut -tiimissä erikoisosaamisalueenaan IT. Ville on aloittanut EY:llä syyskuussa 2018. Aiemmin Ville on työskennellyt IT-alalla ja tutkinut mm. digitaalista transformaatiota.

ville.salmi@fi.ey.com

+358400415753