EY mukana tukemassa vähävaraisten nuorten kouluttautumista

EY on tehnyt lahjoituksen Hope ry:lle käytettäväksi vähävaraisten perheiden nuorten lukio-opiskelun mahdollistamiseen. Tukea tarvitsevat perheet hakevat apua suoraan Hopelta, joka arvioi tuen tarpeen ja osoittaa perheille Suomalaisiin kirjakauppoihin suunnatun osto-osoituksen. Osto-osoituksella nuoret voivat hankkia oppikirjoja ja tarpeen mukaan myös tietokoneen lukio-opintojaan varten.


”Meille oli tärkeää, että apumme on mahdollisimman konkreettista, monimuotoista ja suoraa. Lukio-opintojen mahdollistaminen avaa näille nuorille monipuolisemmat tulevaisuuden mahdollisuudet ja tasapuolisemman aseman jatkokouluttautumiseen. Osaamisen tukeminen ja kehittäminen on meille asiantuntijaorganisaationa keskeinen arvo. Hopen suoraviivainen toimintamalli ja kevyt organisaatio mahdollistavat myös sen, että antamamme lahjoitus päätyy suoraan perheiden tueksi”, kertoo EY Suomen toimitusjohtaja Mikko Äijälä.

IMG_3618”Tämä on ensimmäinen kerta, kun saamme suoraan lukio-opintoihin kohdennettua raha-avustusta. Kolmivuotinen lukio maksaa keskimäärin noin 2 800 euroa ja tällainen summa on monelle asiakkaallemme yksinkertaisesti liikaa. Tälle avustukselle on todellinen tarve ja on hienoa, että voimme nyt tukea näitä nuoria myös kouluttautumisen osalta”, Hopen toiminnanohjaaja Nora Virtanen sanoo.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry on kotimainen hyväntekeväisyysjärjestö, joka jakaa vähävaraisille tai kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Hope toimii valtakunnallisesti ja sen asiakkaina on noin 6 500 perhettä ja noin 17 000 lasta Suomessa.