Ura EY:llä: Traineeohjelma avaa oven urakehitykseen EY:llä

Työskenneltyäni laskentatoimen ja yritysjuridiikan opintojeni ohella kirjanpitäjän tehtävissä pohdin paljon uravaihtoehtojani. Kiinnostuin EY:n tax trainee-ohjelmasta, koska olin halunnut siirtyä työskentelemään nimenomaan verotuksen parissa. Trainee-ohjelman jälkeen sain vakituisen paikan EY:ltä ja nykyään toimin Yritysveropalvelut -tiimissä Senior Managerina. Yritysveropalvelut on yksi verotuksen seitsemästä palvelualueesta, jossa käsitellään laajasti erilaisia kysymyksiä, kuten voitonjakoon, yritysjärjestelyihin liittyviä verokysymyksiä ja esimerkiksi EU:n korkovähennysrajoituksen vaikutuksia eri maissa.


Muistelen trainee-ohjelmaa lämmöllä. Tehtävät poikkesivat hyvin vähän vakituisten veroasiantuntijoiden tehtävistä, joten haastetta riitti, mutta työ oli samalla myös erittäin palkitsevaa. Koin, että kehityin nopeasti ja kartutin tietotaitoa valtavasti lyhyessä ajassa. Aikaisempi kokemus kirjanpitäjän työstä ja opinnot antoivat raamit työntekoon veroasiantuntijana. Koin, että harppaus asiantuntijamaailmaan oli silti melko suuri. Organisaatiosta saadulla tuella on ollut korvaamaton rooli siinä suhteessa. Mielestäni EY tukee erittäin hyvin yksilöllistä kehittymistä ja vanhemmat kollegat ovat aina valmiita neuvomaan ja tukemaan. Asiantuntemusta ja osaamista heillä riittää ja he jakavat sitä mielellään myös eteenpäin ilman turhaa hierarkiaa tai pönötystä. Olen sitä mieltä, että EY:n trainee-ohjelmaan kautta voi helposti kasvaa asiantuntijaksi ja samalla saa myös ohjata omaa kehittymistään.

Työyhteisö tärkeä osa viihtyvyyttä

Olen viihtynyt EY:llä pitkään monestakin syystä, joista tärkeimpänä niistä pidän hyvää työyhteisöä. On innostavaa, kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tekevät töitä saman tavoitteen eteen. Ihmisten samanhenkisyys ja sitoutuneisuus omaan työhön antaa myös virtaa omaan tekemiseen. Tämän lisäksi jatkuva kehittyminen, haastavammat työtehtävät ja muut organisaation tarjoamat mahdollisuudet ovat vaikuttaneet suuresti myös omaan viihtyvyyteeni EY:llä. Merkittävien asiakkuuksien ja kokeneiden asiantuntijoiden parissa työskenteleminen sekä yhteistyöstä ja asiakkailta saatu palaute motivoivat minua. Joustava työskentely ja etätyömahdollisuus ovat myös tärkeitä tekijöitä työviihtyvyyden kannalta ja työskentely EY:llä mahdollistaa myös kunnon irtioton työstä aina tarvittaessa. Työn ja vapaa-ajan erottaminen onnistuu EY:llä hyvin, mikä on mielestäni tärkeää.

Uran alussa oleville antaisin neuvoiksi sen, että työtehtävissä menestymiseen auttaa se, että on aidosti kiinnostunut omasta alastaan, tarttuu edessä tuleviin mahdollisuuksiin ja löytää intoa omaa tehtäväkenttää kohtaan. Oman kehityksen ylläpitäminen ja valmius tarttua uusiin haasteisiin on myös tärkeää. Ei pidä myöskään unohtaa digitalisaation vaikutusta työtehtäviin, mikä näkyy tavassamme tehdä töitä ja toistuvien rutiinitehtävien vähentymisessä sekä painopisteen siirtymisessä haastavampiin asiantuntijatehtäviin.

Harri Pettersson

EY Experience -traineeohjelma on 3.-5. vuosikurssin korkeakouluopiskelijoille suunnattu harjoitteluohjelma. Traineejakso tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua asiantuntijatyöhön ja konsultointiin jo ennen valmistumista. Syksyn haku käynnistyy maanantaina 27.8. – oletko sinä seuraava kehittymisennälkäinen osaajamme? Lue lisää ja hae mukaan täältä.


Harri Pettersson

Harri Pettersson on aloittanut EY:n Yritysveropalveluissa vuonna 2010. Nykyään hän toimii tiimissä Senior Managerina. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.
harri.pettersson@fi.ey.com.