Ura EY:llä: Konsultointi tarjoaa mahdollisuuden loputtomaan oppimiseen

Laskentatoimen opintojen loppupuolella mietin mahdollisia urapolkuja – vaikka työtaustaa oli kertynyt jo aika paljon erilaisissa taloudenhallinnon töissä, en osannut kuvitella controllerin tai tilintarkastajan urapolun olevan minua varten. Minua kiehtoi konsultin työn projektiluontoisuus, asiakkaiden ongelmien ratkaiseminen sekä ajatus siitä, että lyhyessäkin ajassa voi päästä laaja-alaisesti näkemään hyvin erilaisia asiakkaita ja projekteja sekä Suomessa että ulkomailla, mikä tarjoaa rajattoman mahdollisuuden uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen.


Haastavia työtehtäviä, vastuuta ja mielenkiintoisia projekteja

Nyt, oltuani kolme vuotta osa EY Advisoryn Finance & Performance Management -tiimiä, olen edelleen samaa mieltä konsultin työn hyvistä puolista. Olen saanut tehdä töitä monipuolisesti suurten suomalaisten yritysten talousfunktioiden kehittämisen parissa. Projektit ovat vaihdelleet talousjärjestelmien kehityksestä talousorganisaation prosessien kehitykseen ja projektinhallintaan. Välillä eteen on tullut täysin itselle uusi aihe, johon on aloitettu perehtyminen ihan perusasioista, mutta tekemällä oppii parhaiten, ja onneksi EY:ltä löytyy joka aiheen erityisasiantuntijoita ympäri maailman. Nykyisestä projektitiimistäni löytyy seitsemää eri kansalaisuutta Euroopasta ja Aasiasta. Kansainvälisyyttä ei ole pelkästään projekteissa, vaan myös kaikki koulutuksemme ovat yhteisiä Nordic Advisoryn kanssa, joten pohjoismaisia kollegoita tulee tavattua usein. Projektit ovat kestoltaan mitä tahansa muutamista viikoista muutamiin vuosiin – jo sen vuoksi on hankala kuvailla, minkälainen on normaali projekti tai työpäivä.

Minua motivoi työni päivittäin tarjoamat haasteet, ongelmanratkaisu, työn nopeatempoisuus ja työssäni minulle annettu vastuu. Asiakasprojektit ja niiden sisältö ohjaavat oman asiaosaamisen kehitystä, mutta näiden lisäksi muitakin taitoja voi kartoittaa koulutuksissa ja sisäisissä rooleissa. Esimerkiksi tänä kesänä meillä järjestettiin sisäinen AI Summer School ja vuosittaisessa Nordic Advisory Learning Conferencessa saat valita kiinnostavat ajankohtaiset kurssit vaikkapa robotiikkaan tai IoT:hen liittyen. Sisäisten roolien myötä olen itse päässyt mukaan yhden suuren asiakkuutemme kehittämiseen ja vastannut opiskelijayhteistyöstä Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden suuntaan. Ja myynticaset vasta ovatkin olleet mielenkiintoisia ja haastavia. Tylsää ei siis ole päässyt tulemaan!

Kaiken A ja O on hyvä tiimi

img_3613.jpg
Kuva työmatkalta Intiasta

Työ ei tietenkään aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta tuskin mikään työ on. Ammatin hyvä ja huono puoli (vähän päivästä riippuen) on että opit varmasti sietämään epävarmuutta ja olemaan omalla epämukavuusalueella. Välillä painetaan pidempää päivää ja projektin sisältö ei välttämättä ole aina juuri sinun mielestäsi maailman mielenkiintoisin, mutta tiimi auttaa aina jaksamaan. Meillä on ihan mahtava tiimi, jonka kaikki jäsenet tekevät aina parhaansa ja auttavat myös toisiaan; koskaan ei jää minkään asian kanssa yksin painimaan vaan apua saa aina. Vahvan coachaus-kulttuurin avulla tiimikaverit myös aina auttavat toisiaan kehittymään. Melkeinpä tärkeimpänä on pakko nostaa kuitenkin esille se, että sekä työpäivien aikana että vapaa-ajalla saa usein nauraa vatsalihakset kipeäksi huipputyyppien kanssa – parasta EY:llä on ehdottomasti ihmiset.

Lotta Kaleva

Etsin uusia työkavereita mahtavaan tiimiimme – olisitko se juuri sinä? Hae heti!


Kaleva Lotta

Lotta Kaleva

Lotta Kaleva on aloittanut EY:n Finance and Performance Management tiimissä elokuussa 2015. Hän toimii tiimissä Senior Consultant-roolissa. Koulutukseltaan hän on Kauppatieteiden maisteri.
lotta.kaleva@fi.ey.com.