Ura EY:llä: polkuni yritysjärjestelyanalyytikoksi

Tunnetteko henkilön, joka jo ala-asteella tiesi, mikä hänestä tulee isona ja näin todella kävi? Oma urapolkuni laskentaekonomiksi ja yrityskauppa-analyytikoksi ei ollut aivan yhtä suoraviivainen.


Urahaaveeni ovat vuosien varrella vaihdelleet niin prinsessasta kaupankassaan kuin eläinlääkäristä syyttäjään. Ekonomin ura ei ollut minulla todellakaan ensimmäisenä mielessä, vaikka isäni ekonomi onkin. Lukiossa haaveenani oli juristin ura. Matematiikka ja looginen päättelykyky olivat kuitenkin aina olleet vahvuuteni, ja lukion toisena vuonna urahaaveeni muuttui juristista ekonomiksi. Lopulta päädyin klassisesti seuraamaan isäni jalanjälkiä nykyiseen Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun. Jo pääsykokeisiin lukiessani huomasin, että rahoitus ja laskentatoimi kiinnostavat minua kaikkein eniten – pääasiassa analyyttisyyden ja käytännönläheisyyden vuoksi.

Transaction Diligence –tiimiin analyytikoksi

Ensimmäinen kosketukseni EY:hyn oli laskentatoimenlukijoiden pääaineilta toisena opiskeluvuotenani. Jo silloin EY:n tarjoamista palvelualueista minua kiinnostivat eniten yritysjärjestelyt. Miettiessäni trainee-paikkaa maisterivaiheessa päädyin selailemaan EY:n yritysjärjestelyiden nettisivuja.

Työurani yritysjärjestelyiden parissa alkoi traineena viimeisenä opiskeluvuotenani ja vakituisena analyytikkona aloitin EY:llä keväällä 2017. Työskentelen Transaction Diligence -tiimissä, jossa analysoimme yrityskaupan kohteena olevan yrityksen taloudellista informaatiota suunnitteilla olevan yrityskaupan erityiskysymysten tarpeisiin. Pähkinänkuoressa tavoitteemme on tyypillisesti ymmärtää yhtiön tuloksentekokyvyn muodostumista valuaation ja liiketoiminnan tulevaisuudennäkymisen tukemiseksi sekä neuvoa asiakastamme mm. kauppahintamekanismien soveltamisessa.

Opinnot hyvä raami työlle

Jo ensimmäisten viikkojeni aikanani huomasin, että pääaineeni laskentatoimen opinnoista on kaikkein eniten hyötyä työssäni, sillä yritysten taseen ja tuloksen välisen suhteen ymmärtäminen on olennaista. Juuri laskentatoimi on antanut tähän parhaimmat valmiudet. Rahoituksen opinnot puolestaan ovat auttaneet ymmärtämään yritysjärjestelyiden maailmaa sekä yrityskaupan vaiheita ja eri osapuolten välistä dynamiikkaa.

Olen vasta työurani alkutaipaleilla ja opin työssäni jotain uutta joka päivä. Kliseisesti joudun toteamaan, että kauppatieteiden opiskelu antaa raamit ja hyvän lähtökohdan yritysjärjestelyiden maailmaan. Silti käytännön osaaminen hankitaan päivittäisen työn kautta ja juuri se tekee työstä niin mielenkiintoisen. Suosittelen kovasti laskentatoimen opintoja kaikille yritysjärjestelyistä kiinnostuneille! Usein kuulenkin kollegoideni sanovan, että näin jälkeenpäin ajateltuna, laskentatoimen syvällisempi opiskelu olisi ollut töiden kannalta hyödyllistä.

EY on ollut minulle unelmien työpaikka, sillä vastavalmistuneena toivoin työpaikaltani varsinkin samanhenkisiä työkavereita ja kannustavaa sekä kunnianhimoista työympäristöä. Onnekseni voin kutsua työkavereitani ennemminkin kavereiksi kuin pelkästään työkavereiksi. Lisäksi jokainen projekti on opettanut minulle runsaasti uutta sekä urakehitykseni että yleissivistykseni näkökulmasta. Vaikka minusta ei tullutkaan prinsessaa eikä juristia, olen kuitenkin aika onnekas saadessani työskennellä EY:n yritysjärjestelypalveluissa.

Katriina Kirjalainen

Etsimme tällä hetkellä vastavalmistuneita tai lähellä valmistumista olevia opiskelijoita aloittamaan huhti-syyskuun aikana analyytikkoina yritysjärjestelypalveluissamme. Lue lisää tehtävästä ja hae 4.3. mennessä!


EY - Katriina Kirjalainen

Katriina Kirjalainenemail

Katriina Kirjalainen aloitti yritysjärjestelypalveluissa traineena viimeisenä opiskeluvuotenaan. Hän on työskennellyt vakituisena analyytikkona EY:llä keväästä 2017. katriina.kirjalainen@fi.ey.com.Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s