Miten tilintarkastaja selvisi triathlon-haasteesta?

Näin uuden triathlonkauden kynnyksellä on hyvä palata hieman ajassa taaksepäin. Kun sain viime vuonna mahdollisuuden osallistua EY Triathlon Clubiin, jouduin hetken harkitsemaan. Mietittyäni, päätin kuitenkin lähteä haastamaan itseäni ja mukaan klubiin kaudelle 2016-2017. Päätöksen taustalla oli kiinnostus oman nykykunnon selvittämiseen sekä halu kehittyä ja testata omia rajojaan.


Toni Halonen_blogiItse triathlon oli minulle lajina uusi, vaikkakin juoksua ja pyöräilyä oli tullut harrastettua omaksi iloksi lähinnä kuntoilun takia ilman varsinaista tavoitteellista harjoittelua. EY Triathlon Clubin valmentajavetoisessa ohjelmassa tiesin saavani treenaukseen säännöllisyyttä sekä valmentajien laatiman ohjeellisen treeniohjelman helpottamaan lajiin tutustumista. Motivaation kohottajana ja kauden konkreettisena maalina toimi klubin virallinen triathlon-haastekilpailu, Tahkolla 5.8.2017 pidettävä Finntriathlon. Siellä klubilaisten oli tavoitteena suoriutua joko triathlonin savolaisesta perusmatkasta (uinti 1 km – pyöräily 50 km – juoksu 11 km) tai puolimatkasta (uinti 1,9 km – pyöräily 90 km – juoksu 21,1 km).

Säännöllistä treenausta
Klubin tavoitteellinen ohjelma piti sisällään noin kerran kuukaudessa tapahtuvan klubilaisten yhteisen 2-3 tunnin mittaisen valmentajien vetämän treenisession. Treenit ja niiden kovuus vaihtelivat lajien mukaan, mutta pääsääntöisesti treenit keskittyivät tekniikkaan. Näin sekä aloittelevat että kokeneemmat triathlonistit saivat vinkkejä oman tekemisensä kehittämiseen. Klubin ensimmäiset marssiaskeleet otettiin yhteisillä juoksutekniikkaharjoituksilla lokakuun alussa, jolloin myös klubilaiset tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa ja treeniryhmä alkoi muodostua.

Varsinainen ensikosketus triathloniin lajina tapahtui klubin ensimmäisellä Vierumäen viikonloppuleirillä lokakuun lopussa.  Leirin ohjelmassa oli ensimmäisenä leiripäivänä uinnin kuntotesti sekä uupumukseen asti suoritettava rasitustesti pyöräillen. Toisena leiripäivänä tehtiin lajinomaista pyöräily-juoksu–harjoittelua. Kunto- ja rasitustestit toimivat monelle hyvänä ”treenirohkaisuna” ja näistä valmentajat saivat myös pohjan yksilöllisten kunto-ohjelmien laatimiselle. Leiristä alkoi noin yhdeksän kuukauden mittainen valmistautuminen kohti Tahkon haastekilpailua.

Kohti Tahkoa
Omalta osaltani merkittävin, myös Vierumäen leirillä konkretisoitunut haaste liittyi vapaauinnin opetteluun, sillä aiemmin en uintia ollut harrastanut lainkaan ja osasin lähinnä alkeet. Vapaauinnissa osaamiseni oli erittäin heikko ja pystyin hädin tuskin uimaan yhtäjaksoisesti 100 metriä ilman, että happivaje iski ja oli vaihdettava rintauintiin. Tästä tietoisena aloitin marraskuun aikana säännöllisen, noin kerran viikossa tapahtuvan omatoimisen uintiharjoittelun. Harjoittelussa keskityin alussa pääsääntöisesti tekniikkaan noin 45 minuutin viikkotreeneillä. Myöhemmin tekniikan parantuessa aloin myös lisätä treeneihin matkatavoitteita siten, että muutaman kuukauden jälkeen treenien tavoitteena oli aina uida noin kahden kilometrin matka, eli triahlonin puolimatkan uintiosuus.

Syksyn ja talven treenien siivittämänä kausi jatkui kevään Vierumäen toiseen leiritykseen ja sieltä lopulta lyhyen harjoituskisan kautta aina Tahkon haastekilpailuun. Vierumäen toisella leirillä klubilaiset saivat toisen kuntotestinsä kautta konkreettisen ymmärryksen oman kuntonsa paranemisesta, joka varmasti kannusti monia entisestään. Tahkon haastekilpailun osalta lopputulos oli erinomainen, sillä jokainen kisaan osallistunut klubilainen suoriutui maaliin ja oli näin ollen selvitti edellisenä syksynä asetetun EY:n triathlonhaasteen!

Toni Halonen

Mikä EY Triathlon Club?
EY Triathlon Club on triathlon- ja kestävyyslajiharjoitteluun painottuva EY:n asiakkaille suunnattu valmentajien johdolla järjestettävä ohjelma. Vuosittain syksyllä kootaan uusi ryhmä, joka aloittaa vuoden mittaisen tavoitteellisen harjoittelun. Kaudella 2017-2018 EY Triathlon Club järjestetään yhteistyössä Amer Sportsin ja Mehiläisen kanssa.

 


 

EY - Riitta SedigToni Halonen

email

Partner, KTM, KHT Toni Halonen työskentelee EY:n tilintarkastuspalveluissa päävastuullisena tilintarkastajana. Tonilla on laaja kokemus niin kansainvälisten listattujen yhtiöiden kuin yrittäjä-/pääomasijoittajavetoisten kasvuyritysten tilintarkastuksesta ja neuvonannosta.Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s