Millainen on IT Advisory -konsultin ura EY:llä?

Lauri Saarivuori (26) työskentele konsulttina EY:n ehkäpä vähemmän tunnetummalla IT-puolella, IT Advisory -tiimissä. Tässä blogissa hän avaa omaa polkuaan EY:n konsultiksi. Lue Laurin tarina.


Aloitin työskentelyn EY:llä nykyisissä tehtävissäni hieman yli kaksi vuotta sitten. Liityin EY:n vahvuuteen suoraan yliopistosta ja siihen mennessä olin kartuttanut työkokemusta mm. yliopistolla sekä yrittäjänä. Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä yliopistosta ja luin sivuaineenani ohjelmistotekniikkaa.

EY:llä olen päässyt näkemään ja kokemaan jo vaikka mitä. Projekteja on takana monia aina pienistä muutaman kuukauden projekteista suuriin hankkeisiin. Projektien aiheet ovat vaihdelleet tietohallinnon toimintamallien suunnittelusta globaalissa mittakaavassa toteutettavaan järjestelmäimplementaatioon. Lisäksi projektit on toimitettu eri kokoisille asiakkaille eri aloilla. Vaihtelua on siis ollut melkoisesti ja olen mielestäni päässyt näkemään jo tässä vaiheessa uraani todella paljon. Työskentely konsulttina antaa todella hyvän näköalapaikan yritysmaailmaan, sillä konsultointiyritysten täytyy pysyä kehityksen aallonharjalla pärjätäkseen kovassa kilpailussa. Tämä tarkoittaa myös jatkuvaa kouluttautumista ja työssä oppimista.

Ei pelkkää ohjelmointia

Monet yhdistävät IT Advisory -tiimimme helposti ohjelmointiin ja ohjelmistoyrityksiin. Sitä se ei kuitenkaan ole. Nykyisin IT sisältyy lähes kaikkeen mitä yritykset tekevät. Eräs kollegani jopa sanoi, että digitalisaation myötä kaikki projektit tulevat olemaan IT-projekteja ja olen siitä hyvin samaa mieltä. IT:llä on jatkuvasti suurempi rooli yritysten toiminnassa, ja harvaa kehitysprojektia voidaan viedä läpi ilman IT:n osallistamista. Meillä IT Advisoryssa IT:tä tarkastellaan enemmän liiketoiminnan näkökulmasta: miten IT:n avulla voidaan parantaa liiketoimintaa ja miten IT ja liiketoiminta pystyvät toimimaan sujuvasti yhdessä. Aina voi esimerkiksi hankkia uuden järjestelmän yritykseen, mutta se, että järjestelmä on oikeasti yrityksen vaatimukset täyttävä ja sitä hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti yrityksen liiketoiminta ja prosessit huomioiden on taas täysin eri asia.

Tietysti tässä onnistumiseen vaaditaan myös teknistä osaamista, ja meiltä löytyykin kovia osaajia esimerkiksi arkkitehtuuriin, SAP:iin, robotiikkaan ja data-analytiikkaan liittyen. Olen myös huomannut, että mikäli Suomesta ei löydy jonkun tietyn alan osaajaa, sellainen kyllä löytyy EY:n kansainvälisestä verkostosta.

Oma aktiivisuus tuonut lisää arvokasta työkokemusta

Jos ajattelen omaa uraani EY:llä, parasta täällä työskentelyssä ovat olleet kollegat. Kaikki tuntuvat tulevan helposti toimeen kaikkien kanssa ja täällä osataan pitää kunnolla hauskaa töissä ja sen ulkopuolella. Hierarkiaa ei käytännössä ole ja apua voi aina pyytää keneltä tahansa.

Tämän lisäksi hienoa on ollut jatkuva töissä oppiminen ja vastuun kasvaminen. Jatkuvasti oppii jotakin, ja olen sitä mieltä, että olen viimeisen kahden vuoden aikana oppinut varmaankin enemmän kuin koko yliopistoaikanani. Samalla omien vastuiden määrä jokapäiväisessä työssäni on kasvanut jatkuvasti. Kun muut huomaavat, että olet tehokas työntekijä, saat lisää vastuuta, mikäli halua löytyy. Siitä pääsenkin vielä yhteen tämän työn hienoon puoleen, nimittäin oman aktiivisuuden merkitykseen. Omalla aktiivisuudella pystyy vaikuttamaan paljon omaan työnkuvaan ja voit päästä eniten itseään kiinnostaviin tehtäviin.

Lauri Saarivuori


EY - Lauri SaarivuoriLauri Saarivuori

email

Lauri Saarivuori on työskennellyt EY:n IT Advisory tiimissä vuodesta 2015 lähtien. Työssään hän keskittyy yritysten tietohallinnon ja liiketoiminnan kehittämiseen. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri. Kysy Laurilta lisää EY:llä työskentelystä: lauri.saarivuori@fi.ey.comVastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s