Onko yritykselläsi rahoitustarpeita – tarvitsisitko apua?

Aika on rahaa, varsinkin pk-yrittäjälle. Tilanne on tuttu: ajankohtainen investointi kaipaa rahoitusta, ja lainatkin kaipaavat uudelleenjärjestelyä. Mistä löytyisi rahoitusjärjestelyihin tarvittava aika ja ammattitaito? Rauhoitu, otetaan yhdessä tilanne haltuun.


Jokaisella yrityksellä on elinkaarensa aikana erilaisia rahoitustarpeita. Kasvu vaatii varoja, ja vaikka yritystoiminta olisikin vakiintunutta, voi ajankohtainen investointi, yrityskauppa tai muu tärkeä rakenteellinen muutos edellyttää lisärahoitusta. Matkan varrella tulee usein käyttöä myös käyttöpääomalle tai pankkitakaukselle.

Keskity omaan työsarkaasi, jätä rahoituskysymykset meille
Sanotaan, että ”hyviin hankkeisiin löytyy aina rahoitus.” Kokemukseni mukaan kyllä, jos yritykset ja sopivat rahoittajat kohtaavat ja hankkeen rahoitusriskit ovat hallinnassa.

Me EY:n perhe- ja kasvuyrityspalvelutiimissä autamme yrityksiä ja rahoittajia löytämään toisensa ja samalla huolehdimme hankkeen rahoitusriskien kartoituksesta. Tiedämme, mistä rahoitusta on mahdollista saada, millaisia rahoitustuotteita kannattaa käyttää ja millaisia vakuusmahdollisuuksia on käytettävissä. Osaamme neuvoa, kannattaako perustaa uusi vai rahoittaa olemassa oleva yhtiö. Selvitämme puolestasi myös mahdolliset verohyödyt. Ulkopuolinen näkökulmamme ja osaamisemme ovat koituneet asiakasyrityksillemme hyödyksi myös seuraavissa rahoituksen hankintaan liittyvissä tilanteissa:

  • Liiketoimintasuunnitelman laatiminen
  • Rahoituslähteiden sekä -tuotteiden esittely
  • Vakuusratkaisujen etsiminen ja optimointi
  • Yrityskaupan kohteen arvonmääritys rahoittajia varten
  • Rahavirtasimulointi käsittäen 3−15 vuotta (huomioiden tarvittavan rahoituksen vaikutukset kokonaiskassavirtaan)
  • Luottohakemustiivistelmien laatiminen rahoittajien päätöksentekoa varten
  • Sopimusneuvotteluissa avustaminen ja hanke-esittelyt
  • Taserakenteen muutokset ja käyttöpääoman hallinnan tehostaminen

Palvelumme ja resurssimme skaalautuvat tarpeesi mukaan, joten voimme auttaa kaikenkokoisia yrityksiä löytämään tarvitut varat kohtuullisilla, tilanteen mukaisilla ehdoilla. Myös rahoittajien työ helpottuu, kun he saavat yritykseltä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa valmiiksi mietityn hanke-esittelyn ja rahoitustarjouspyynnön päätöksentekonsa tueksi. Onnistunut yhteistyö tarkoittaa, että palkkioihimme kuluva raha palautuu yritykseesi säästyneinä työtunteina, tilanteeseen sopivina rahoituskustannuksina ja vähäisempinä taloudellisina riskeinä.

Tee investointi kotiin päin
Syksy on usein uusien alkujen ja hankintojen aikaa – mitä jos aloittaisit investoimalla kotiin päin? Jätä meille yhteydenottopyyntö ja sovitaan tapaaminen, jossa kartoitamme yrityksesi yleistilanteen yksissä tuumin. Tapaaminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään, vaan sen tarkoituksena on selvittää yrityksesi rahoitustarpeet ja tavoitteet. Jos ajatuksemme osuvat yksiin, päätetään yhdessä yhteistyön aloittamisesta ja ryhdytään toimeen!

Janne Hakala

Ps. Verkkosivuiltamme löydät elävän elämän esimerkkejä yritysten rahoitustarpeista ja
-tilanteista, joissa olemme saaneet olla mukana. Seuraava case voi olla sinun?


EY - Janne HakalaJanne Hakala

email

EY:n perhe- ja kasvuyrityspalveluita pienille ja keskisuurille yrityksille koordinoi ja kehittää Janne Hakala, CFA. Vahvan konsulttitaustan lisäksi hänellä on pitkä kokemus myös pankkimaailmasta yritysrahoituksen parista.Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s