Kasvu on haastava laji

Clouds reflecting in the windows of buildingsTuloskausi on taakse jäänyttä elämää, ja yritykset ovat kääntäneet katseensa tulevaan. Tulevaisuuden näkymiään kommentoivat pörssiyhtiöt viestivät strategioissaan valikoivasti kasvuhakuisuutta haastavista markkinaolosuhteista huolimatta, ajureina mm. digitalisaatio (Internet of Things), pilviteknologia, urbanisaatio ja kysyntä kehittyvillä markkinoilla. Mistä ammentaa näkemyksiä ja pontta kasvuun?


Cargotec kehittää portfoliotaan investoimalla korkean kasvun liiketoimintoihin sekä täydentämällä teknologista osaamista ja maantieteellistä kattavuutta, kun taas Basware lanseerasi The Next Phase of Growth -strategiansa vuosille 2016−2018. Amer Sports aikoo panostaa ydinliiketoiminnan kasvuun sekä kasvun kiihdyttämiseen viidellä valitulla painopistealueella: asusteissa ja jalkineissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, omassa vähittäiskaupassa sekä digitaalisissa laitteissa ja palveluissa.

Finnair puolestaan kertoo, että uudet laajarunkokoneet ovat yrityksen kasvun moottori, ja ne kasvattavat strategian mukaisesti erityisesti Aasian-liikennettä tästä vuodesta lähtien. Fiskars jatkaa kasvun hakemista kohdistetuilla investoinneilla brändeihin ja tuotekehitykseen sekä keskittymällä entistä vahvemmin ydinliiketoimintoihimme.

Kasvuvoimaa EY Growth Navigatorista

Me EY:llä olemme tehneet työtä tuhansien kasvuhakuisten yritysten kanssa ympäri maailman. Olemme vuosien saatossa keränneet huolellisesti tunnusmerkkejä kestävän ja kiihtyvän kasvun polulla kulkevista yrityksistä ja yrittäjistä. Kokemuksemme pohjalta kehittämämme EY Growth Navigator -työkalu ja siihen liittyvät 7 Drivers of Growth -mittarit ovat meidän tapamme jakaa kerryttämäämme kokemuspääomaa eri alojen yritysten kanssa.

Olemme huomanneet, että ne yritykset, jotka ovat huomioineet ja rakentaneet itselleen kyvykkyyttä ja henkilövoimavaroja tasapainoisesti kaikkien näiden seitsemän kasvun ajurin ympärille, kuuluvat toimialoillaan parhaiten menestyneiden ja kiihtyvästi kasvamaan kykenevien yritysten joukkoon. Kasvun ajurimme ovat:

  1. Customer
  2. People, behaviours and culture
  3. Digital, technology and analytics
  4. Operations
  5. Funding and finance
  6. Transactions and alliances
  7. Risk

Tämä kasvun ideologia jalkautetaan 2−3 tunnin keskustelussa yrityksen päättäjien ja EY Growth Navigator -asiantuntijoiden kesken. Käytännössä workshop mahdollistaa sen, että yritysjohto voi − identifioimiemme seitsemän kasvun ajurin avulla − itse analysoida yrityksen nykytilaa ja tavoitetilannetta muutaman vuoden tähtäimellä. Apuvälineenä toimii iPad ja työtapa on rennon interaktiivinen: paljon keskustelua ja ääneen ajattelua sekä tervettä haastamista ja sparrausta.

Lopputulos ja tuotettava loppuraportti paljastavat, missä seitsemästä kasvun ajurista yrityksellä on eniten kehitettävää, ja millaisiin toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä − sekä jopa miten kehitystyö kannattaa priorisoida. EY Growth Navigator -kokemuksessa siis suhteutetaan yrityksen nykyistä kyvykkyyttä EY:n keräämään aineistoon maailman johtavista yrityksistä, mittari kerrallaan (yhteensä seitsemässä ulottuvuudessa).

Jokainen yritys on luonnollisesti erilainen, mutta tyypillisesti kyvykkyydet joidenkin ajurien suhteen osoittautuvat hyvinkin kehittyneiksi, kun taas joissain ajureissa ollaan varsin vaatimattomalla tasolla. Viestimme on, että kaikki seitsemän ajuria pitää kuitenkin huomioida ja niiden on oltava keskenään tasapainossa menestyksen takaamiseksi.

EY Growth Navigator toimii kaiken kokoisille yrityksille ja kaikilla toimialoilla. Kasvu on kaikille yhtä vaikea ”laji”.

Lisätietoja EY Growth Navigator -kokemuksesta saat täältä. Yhdessä kohti kasvua!

Psst. Hyviä esimerkkejä kasvumenestyjistä ovat mm. EY Entrepreneur Of The Year (EOY) -kilpailumme voittajat. Vuoden 2015 voittaja, Supercellin Ilkka Paananen valmistautuu parhaillaan kesäkuussa Monacossa järjestettävään yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuun, jossa hän kohtaa yli 60 maan parhaat yrittäjät. Tuleeko yrittäjyyden maailmanmestaruus vihdoin Suomeen? Fingers crossed!

Torstaina 7.4. starttasi vuoden 2016 EOY-kilpailu. Odotamme jännityksellä, kuka liittyy seuraavaksi yrittäjien Hall of Fameen.


sfsfasdfsdfaExecutive Director Matti Copeland on EY:n pohjoismaisen Business Development -tiimin johtoryhmän jäsen. Matti keskittyy työssään erityisesti auttamaan yrityksiä niiden kasvustrategioissa. Laaja kokemus yrityskaupoista, pääomasijoittamisesta ja kasvun rahoituksesta tekevät Matista monipuolisen johdon ja kasvuyrittäjien sparraajan. Matti tunnetaan toimistolla myös titteleillä ”Mr Growth Navigator” ja ”Chief Curiosity Officer”.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s