På EY kan revision vara mer än Excel-tabeller

EY - Venäjä – ollako vai eikö olla?

Vad är det första du tänker på när du hör ordet revisor? Kanske en man klädd i kostym som inte riktigt sitter, gråa färger, invecklade Excel-tabeller eller kanske bollandet med siffror bland en pappershög? Tyvärr, du tänker (delvis) fel. Revisorer kan jobba med otaliga uppgifter och med väldigt bred variation utöver det ”vanliga”. Jag har på EY deltagit i mycket som är allt annat än illasittande och grått.


Jag har jobbat som Associate Auditor på EY sedan hösten 2014. Redan under min första arbetsvecka fick jag möjligheten att delta i ett projekt som med tiden har vuxit sig till att bli ett av de mest intressanta projekt jag har arbetat med. EY har länge varit aktiv i att stöda företagandet och hösten 2014 startade ett projekt som fortsatte i samma anda. EY sammanstrålade med Gaia Network Association för att ordna ett gratis mentorskapsprogram ämnat för kvinnors startupföretag, programmet fick namnet Rhea Challenge. Genom att vara proaktiv och klassikern ”att vara på rätt plats vid rätt tid” fick jag komma med i projektgruppen. Efter en lyckad lansering med framgångsrik marknadsföring fick vi in över femtio ansökningar. Av dessa valdes aderton företag från olika affärsgrenar och i olika livscyklar som deltagare till programmet. Syftet med Rhea Challenge är att understöda kvinnors företagande och hittills har programmet varit framgångsrik. Det blir spännande att se hur deltagarföretagen utvecklas i framtiden.

Förutom att ha en utmärkt chans att utveckla mina projekthanteringskunskaper i och med Rhea Challenge, har jag även agerat som en Campus Ambassador i snart elva månader. Jag har ordnat och samtidigt deltagit i flera evenemang ämnade för studeranden. Jag har uppehållit kontakter med högskolor för att utveckla EY:s samarbete med dem. Jag har träffat massvis intressanta personer och berättat för dem om karriärsmöjligheterna på EY. Jag har också planerat och framfört rekryteringsstrategier tillsammans med vår personalavdelning.

Fantastiskt nog har jag också varit EY bussvärd under SLUSH, ordnat teamets sommardag och hjälpt till i den otroligt fina Entrepreneur Of The Year tävlingen, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Möjligheterna är oändliga.

Så länge du vet vad du vill kan livet som revisor gå i regnbågens alla färger, själv fortsätter jag med det som passar mig bäst, en salig blandning av det traditionella varvat med olika projekt. Till nästa skall jag välja en bild till EY:s julkalender på Instagram. Jag tror att jag väljer en bild från en av mina arbetsresor i USA.

Emma Granlund


Emma Granlund Emma Granlund

Emma Granlund jobbade på EY tills augusti 2016 på Assurance.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s