Vuosi Cubessa – tarina tehokkaammasta ajatustyöstä

EY-talon Cube -ryhmätyötila Helsingissä

”Istumatyö tappaa”, julistavat uutisotsikot. Ei siis ihme, ettei järkikään juokse järin lennokkaasti työpöydän ääreen lyyhistyneenä. Voisiko vaativaa ajatustyötä harjoittaa otollisemmissa olosuhteissa? Meillä voi: uutuuttaan kiiltävässä EY-talossa on avannut ovensa teknologia-avusteinen innovointi- ja ryhmätyötila Cube, jonka aivonystyröitä piristävät käyttömahdollisuudet ovat EY:n asiakkaiden ja muiden sidosryhmien hyödynnettävissä.


Cuben tarkoitus on luoda puitteet energiselle tekemiselle ja inspiroida käyttäjiään luovaan ajatustyöhön laatikon seinien ulkopuolelta. Tilassa ei juuri istuskella, vaan kehitetään yhteisvoimin materiaaleja ja ideoita SMART Board™ -kosketusnäyttötaulujen avulla.

Tila sopii mainiosti kaikentyyppisiin strategisiin tapaamisiin, workshopeihin ja koulutuksiin erikokoisilla kokoonpanoilla. Mikä kätevintä, SMART-näytöt tukevat myös EY:n omia bisnestietojen käsittelyyn tarkoitettuja sovelluksia kuten Growing Beyond Borders ja EY Growth Navigator, jotka tuottavat ja vertailevat talousdataa eri lähteistä.

Paikallinen Cubemme kuuluu alati laajenevaan kansainväliseen verkostoon, joka kattaa lähes 30 EY-toimistoa ympäri maailman (mm. Lontoo, Pariisi, New York, Dubai, Johannesburg, Sydney ja Shanghai). Cubet linkittyvät toisiinsa reaaliaikaisten ääni- ja kuvayhteyksien tukemina maarajojen yli ja tuovat entistä läheisemmin yhteen eri maiden ja osaamisalueiden ey:läiset − sekä tietysti kanssamme työskentelevät asiakkaat ja yhteistyökumppanit.

Suomen Cuben tarina alkoi vuoden takaisesta muutostamme uusiin monitoimitiloihin Töölönlahdelle, josta kerroimme aiemmassa blogikirjoituksessa. Otimme Cuben vastaan informaatioteknologisena kirsikkana kakun päällä huippuunsa viritetyllä toimistolla. Teknisistä alkukangerteluista selvittyämme vaihdoimme enemmän tai vähemmän ennakkoluulottomasti perinteiset fläppitaulut ja käsitekartat rajattomaan valkotauluun ja otimme virtuaalikynän kauniiseen käteen.

Pieni teknologiaskeptikko meissä saattoi ensi alkuun arvuutella, onko tilalla muuta virkaa kuin ”lätkäkatsomo upealla kuvanlaadulla”. Cubessa toimimisen tehokkuus piilee kuitenkin, kaikessa yksinkertaisuudessaan, pesäerossa perinteisissä neuvotteluhuoneissa kokoustamiseen.

Kuluneen vuoden varrella olemme alkaneet hahmottaa positiivisten käyttökokemusten kautta, millaisia konkreettisia etuja Cube-työskentely sisältää. Kokemamme mukaan edistynyt teknologinen varustelu ja fiksu tilankäyttö yhdessä jouduttavat tiedonjako-, suunnittelu- ja ongelmanratkaisuprosessia. Verrattuna staattiseen pöydän ääressä pönöttämiseen, Cubessa vallitsee aidosti osallistavampi ja vuorovaikutteisempi ilmapiiri.

Ominaisuuksiensa ansiosta Cube näytteleekin luontevasti omaa osaansa kokonaisvaltaisessa toimintatapojen muutoksessa, jonka toteutimme EY:llä toimitilahankkeen rinnalla. Nopeampi, tehokkaampi ja osallistujista kaiken irti saava työskentelymalli istuu kuin nakutettu uuteen työympäristöömme, joka korostaa paitsi vuorovaikutusta, myös ideoiden ja osaamisen jakamista.

Cuben ensimmäiseen vuoteen mahtui niin EY:n sisäisten tiimien kesken kuin asiakkaidemme kanssa järjestettyjä kohtaamisia. Avasimme ikkunoita eri aikavyöhykkeille, kokeilimme mobiililaitteiden ja muiden työkalujen yhteensopivuutta tilan varustelun kanssa ja innostimme osallistujia rikkomaan oman ajattelunsa rajoja. Ja kyllä – testasimme yleisön pyynnöstä myös, toimiiko tilassa se kauan kaivattu nettitelevisio.

Suomen Cube juhlii tänä syksynä 1-vuotissyntymäpäiviään. Toivotan kaikki uteliaat tervetulleiksi kokeilemaan, miltä ideoiminen Cubessa maistuu. Jos kiinnostuksesi heräsi, lähetä sähköpostia osoitteeseen helsinkicube@fi.ey.com niin pääset tutustumaan tilaan yhdessä ey:läisten kanssa. Lisätietoja saat Welcome to the Cube -esitteestä. Tervetuloa EY-taloon -sivuillamme voit puolestaan tutustua Töölönlahden toimitilaamme laajemmin.
Idearikasta syksyä!

Anna Rahikainen


rahikainen-anna
Communications Advisor Anna Rahikainen on työskennellyt EY:llä monipuolisten viestinnän, markkinoinnin ja myynnin tehtävien parissa vuodesta 2013. Anna toimii myös paikallisena Cube Managerina ja oli mukana toteuttamassa Helsingin-toimiston Workplace of the Future -toimitilahanketta.


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s