Miksi yrittäjyys ja omistajuus on tärkeää?

EY Entrepreneur of the Year -yrittäjäkilpailu

Sanovat, että yrittäjyyden arvostus on noussut viime aikoina. Helposti näin voisi päätellä vaikkapa yrittäjyyden nosteesta nuorten keskuudessa. Ensimmäinen yritys perustetaan jo opiskeluaikana ja sankaritarinoitakin syntyy. Tämän talven ja kevään vaalikeskusteluja seuranneena ja erilaisia kaunopuheita kuunnelleena mieleen tulee kuitenkin kysymys: Onko yrittäjyyden arvostus Suomessa kuitenkaan noussut niin paljon kuin puhutaan? Tietyistä keskusteluista voi helposti tulkita, että yrittäjiä pitää kyllä kannustaa työllistämään, mutta muita paremmin ei saa pärjätä. Miksi?


Yrittäjyyttä pitäisi ehdottomasti arvostaa enemmän. Kotimaassa ja kansainvälisesti menestyvän yrittäjyyden varaan tämä maa pystyy tulevaisuuden rakentamaan. Kaiken kokoiset yritykset mikroyrityksistä jättiläisiin ovat ekosysteemin tärkeitä osia. Yrittäjistä pitäisi luoda esikuvia – esikuvia siitä, miten kovalla työllä voi voittaa karikot, kääntää vastatuulen myötätuuleksi ja luoda menestystä koko yhteiskunnalle.
Me haluamme tuoda esiin näitä esikuvia, kasvollisia omistajayrittäjiä, ja antaa heille heidän ansaitsemat aplodit. Omistajuutta ei määritä prosenttiosuus, jonka yrityksestä omistaa, vaan omistajuus lähtee mielestäni aina sydämestä. Se lähtee siitä syvästä tunteesta, että haluaa olla mukana, kantaa vastuun, puhua puolesta, huolehtia ja vaalia.

On sitten kyse kasvuyrittäjyydestä tai perheyrittäjyydestä – tai yrittäjyydestä yleensä, Suomessa tai kansainvälisesti, me haluamme olla mukana yritysten tarinoissa ja auttaa omalla asiantuntemuksellamme yrityksiä kasvuun. Tarjoamme yrittäjille aina ajan tasalla olevan asuntuntijoiden verkoston, jota he pystyvät hyödyntämää omalla kasvu-urallaan. Tarjoamme myös yrittäjäverkoston, joka antaa yrittäjille loistavan paikan tutustua muihin yrittäjiin ja kasvattaa tätä kautta omaa liiketoimintaansa.
Vuoden 2015 EY Entrepreneur of the Year -kilpailu on käynnissä. Yrittäjä, katso kilpailun esittelyvideo ja ilmoittaudu mukaan! Kisasta saat taatusti potkua yrittämiseen!

Ja te kaikki muut – haasta tuntemasi yrittäjä kisaan mukaan! Me olemme sisukkaiden suomalaisten yrittäjien asialla, ole sinäkin.

Juha Hilmola


Juha HilmolaJuha Hilmola

email


Tilintarkastuksen partner Juha Hilmola on työskennellyt 20 vuotta eri toimialojen kotimaisten ja kansainvälisten yritysten tilintarkastuksen ja neuvonannon parissa. Hän on myös EY Entrepreneur of the Year -kilpailun sekä kasvu- ja perheyritysohjelman johtaja Suomessa.Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s