Voiko kiireisen asiantuntijatyön ja tehokkaan harjoittelun yhdistää?

EY - Voiko kiireisen asiantuntijatyön ja tehokkaan harjoittelun yhdistää?

Työskentelen EY:llä veroasiantuntijana ja työtehtäviini kuuluvat laajasti yritysten veroasiat yksittäisistä kysymyksistä suurempiin kokonaisuuksiin ja järjestelyihin. Työn vaihtelevuus ja asioiden nopeatahtinen eteneminen synnyttää välillä kiirettä, toisinaan motivoivaa ”hyvää tempoa”. Tarvetta joustaa aikatauluissa esiintyy alallamme ehkä useammin kuin monilla muilla aloilla johtuen työn projektiluonteisuudesta sekä haastavista aikatauluista. Työajan epäsäännöllisyys ymmärretään usein vaikeaksi sovittaa yhteen työn ulkopuolisiin itselle tärkeisiin asioihin, harrastuksiin ja vapaa-aikaan. Aktiivisena triathlonharrastajana minulta usein kysytäänkin, kuinka onnistun siinä.


Aloitin EY:llä tilintarkastusharjoittelijana alkuvuodesta 2013, jolloin opiskelin viimeistä lukukautta Tampereen Johtamiskorkeakoulussa. Tilintarkastustehtävissä vuoden kiirepiikki kohdistuu juuri vuoden alkuun ja jo ensimmäisten työpäivien aikana pääsin mukaan asiakastapaamisiin näkemään ja kokemaan tiukan työtahdin. Arjen nopeatempoisuus tuntui uudelta ja jännittävältä askeleelta työelämään. Työviikot venyivät toisinaan siksi, että olin itse innostunut ja pyrin olemaan monessa mukana. Kiireajasta huolimatta minulla oli mahdollisuus pitää opiskelu- ja gradupäiviä opintojeni viimeistelemiseksi. Ennakkokäsitykseni vastaisesti opin, että tiukka työtahti ei ole jatkuvaa, vaan kyse on hetkittäisistä pyrähdyksistä vuodenajasta riippuen.

Jotta pitkällä aikavälillä voi hyvin, on hyvä myös löytää sopiva tasapaino työlle, harrastuksille ja vapaa-ajalle. Pysähdyin itse ajattelemaan tätä tasapainoa aloittaessani tavoitteellisen triathlonharjoittelun talvella 2013. Tähän mennessä olin jo oppinut tuntemaan talon tapoja enkä nähnyt sovittamatonta ristiriitaa työn ja intensiiviseen harjoittelun välillä. Viimeisen vuoden aikana olen harjoitellut jopa kymmenen kertaa viikossa ja samanaikaisesti pystynyt olemaan mukana mittavissakin projekteissa. Harrastukseni on minulle sekä energianlähde että rentoutumiskanava ja pidänkin suuressa arvossa työnantajan puolelta tulevaa joustoa. Se mahdollistaa työn ja triathlonharrastuksen yhteensovittamisen.

Harrastukseen liittyvät tavoitteet täytän itsenäisen harjoittelun, aikataulutuksen ja toteuttamisen kautta. Työni tai työnantajani ei ole rajoittanut tai luonut esteitä pitkän aikavälin urheilutavoitteiden saavuttamiseksi. Päinvastoin, minua on aktiivisesti kannustettu ottamaan osaa asioihin, joista innostun ja sytyn. Koen, että EY:llä kuunnellaan odotuksiani sekä annetaan tilaa ja arvostusta minulle tärkeille asioille. Minä puolestani olen sitoutunut työtehtäviini positiivisella otteella. Luotan siihen, että asiat hoituvat joustavasti molemmin puolin.


EY - Anni simolaAnni Simola

email


EY:n yritysveropalveluiden advisor Anni Simola työskentelee laaja-alaisesti kotimaisten ja kansainvälisten yritysten tuloverokysymysten sekä verosuunnitteluun liittyvien toimeksiantojen parissa. Hän toimii aktiivisesti asiakasrajapinnassa, muiden muassa tarjousten laadinnan ja myynnin tehtävissä.Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s