Uudet tilat ja tavat vastaavat uusiin tarpeisiin

EY -Julkisesti omistetut yhteisöt

Muistan elävästi, kuinka muutamia vuosia sitten luin lehdestä eriskummallisen uutisen Suomesta: mies kuoli työpaikallaan, eikä kukaan huomannut mitään kahteen päivään. Olin silloin Italiassa töissä ja uutinen nosti aikamoisen keskustelun: millainen kansa suomalaiset ovatkaan, kun he eivät edes huomaa, jos joku kuolee vieressä. Huomiotta ehkä jäi, että mies oli työskentellyt omassa huoneessaan, eikä häntä ollut saanut häiritä. Toivon mukaan tällaiset valitettavat tapaukset jäävät menneisyyteen sitä mukaa, kun uudenlaiset toimintatavat ja toimitilat valtaavat alaa vanhoilta.


EY:n Helsingin toimisto – ja pian perässä myös Tampere – muuttaa uuteen monitoimitilaan, jossa käytössämme ovat uudet toimintatavat. Kenelläkään ei ole henkilökohtaista huonetta tai työpistettä, vaan tila valitaan sen myötä, minkä tyyppinen työtehtävä on suoritettavana. Se voi kuulostaa rajulta, mutta työelämän muutoksessa se on mielestäni juuri oikeanlainen ratkaisu varmistaaksemme kilpailukykymme ja edelläkävijyyden myös työantajana.

Elämme aikaa, johon kuuluu kova taistelu niin asiakkaista kuin työtekijöistä. Fyysinen läsnäolo työpaikalla ei ole se, mikä ratkaisee, vaan saavutetut tulokset. Tulokset ovat paljolti kiinni siitä, kuinka taitavia olemme solmimaan suhteita sekä yhdistämään tarpeita ja ratkaisuja. Valta ei tule enää tiedon omistamisesta vaan sen jakamisesta ja eteenpäin viemisestä.

Me suunnittelemme ja rakennamme juuri nyt näihin tarpeisiin sopivinta työympäristöä. Tässä työympäristössä tieto kulkee nopeammin, vapaamuotoinen vuorovaikutus lisääntyy ja uusia ideoita syntyy. Ja kun käsittelemme luottamuksellista tietoa, siihen on taattu täydelliset olosuhteet kaikille riippumatta siitä, kuinka korkealla pallilla istuu.

Tietenkin osa meistä tarvitsee toki enemmän tilaa kuin toiset, ja ajatus siitä, että se tila ei enää ole ikioma ja muilta suljettu, voi tuntua vieraalta. Vaatii rohkeutta ja itseluottamusta hypätä uuteen joka aamu, olla rakentamatta omaa pientä ja turvallista soppea, jossa päivästä päivään teemme työtä samalla tavalla.

Istun nyt jo melkein tyhjässä vanhassa toimistossa viimeistä päivää. Laatikkoja on pakattu koko viikko, ja papereita hävitetty. Toiveikkaasti olemme kahvikupin äärellä keskustelleet, kuinka uusi toimitila on valoisa, värikäs, kodikas ja tilava.

Entä me ihmiset – mitä tapahtuu, kun viimeisetkin tavarat on kannettu? Millä tavoin reagoimme maanantaiaamuna koittavaan uuteen työympäristöön, sopeudummeko muutokseen? Odotan innolla, millaisia uusia ey:läisiä meistä kuoriutuu EY-talossa. Ja olen varma, että jälleen kerran suomalaiset yllättävät, mutta pelkästään positiivisesti!

Ciao,
Ester

EY:n toimisto Helsingissä muuttaa kesällä uusiin toimitiloihin Töölönlahden EY-taloon. Uusi osoitteemme 1.7.2014 alkaen on Alvar Aallon katu 5 C, 00100 Helsinki. Muut yhteystietomme, puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan.

Tämän kirjoituksen myötä blogimme siirtyy muutto- ja kesätauolle. Palaamme uusin, ajankohtaisin aihein lomakauden jälkeen. Virkistävää kesää!


EY - Ester MuinonenEster Muinonen

email


EY:n Recruitment Manager Ester Muinonen on kotoisin Italiasta, mutta on naimisissa suomalaisen miehen kanssa. Hän on työskennellyt EY:n monikulttuurisessa työympäristössä vuodesta 2011 lähtien. Esterin vastuualueisiinsa kuuluu Talent Management -projektien vetäminen ja tällä hetkellä hän vastaa myös henkilöstön muutosjohtamisesta EY:n Workplace of the Future -hankkeessa, johon myös muutto Töölönlahden uuteen EY-taloon kuuluu.Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s